Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο Σαμαράς δεσμεύτηκε να καταργήσει το χαράτσι !!!



Από το τέλος του μήνα και πάλι το χαράτσι στη ΔΕΗ, παρά τη δέσμευση Σαμαρά για κατάργησή του.


Μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν και η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μετά τη συνολική αναδίπλωση όμως και την έμπρακτη απόδειξη ότι όλες οι δεσμεύσεις ήταν ψέματα προεκλογικού χαρακτήρα, σειρά έχει και το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ να παραμείνει... αδιαπραγμάτευτο.

Τρόικα: Όχι σε ξεχωριστά ειδοποιητήρια

Το διήμερο 28-29 Ιουλίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το χαράτσι για το 2012. Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Η τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.

Η μόνη διαφορά πλέον είναι ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα. Όσοι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το χαράτσι δεν κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος, καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι εφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου